Utbildningsfastigheter

För att klara Sveriges befolkningstillväxt behövs upp inom en femårsperiod upp till 1 500 nya förskolor och skolor. Förskolor och skolor som skall utvecklas, byggas och förvaltas.

Fondamentor arbetar därför sedan 2019 med utbildningsfastigheter.

Det innebär att vi utvecklar, äger och förvaltar fastigheter innehållande förskola, skola och eftergymnasial verksamhet. Våra hyresgäster är kommuner och privata operatörer.

Vårt mål är att skapa utbildningsmiljöer som ger de bästa förutsättningar för våra barn och ungdomar att lära och utvecklas i. För att göra det så arbetar vi långsiktigt med väl utvalda samarbetspartners som delar våra ambitioner kring arkitektur, hållbarhet och pedagogisk kvalité.

Utbildningsfastigheter projekt

Tillberga, Västerås

Med stor varsamhet totalrenoverade vi en skolbyggnad från 1909 och anpassade till en förskola med plats för 50 barnplatser. Hyresgäst är Jensen förskola.

Uthyrningsbar area ca 450 m² 

Typ Förskola

Svinninge två förskolor, Österåker

Två förskolor i natursköna Svinninge om ca 700 m² med planerad öppning till HT 2022 respektive VT 2023. Förskolorna kommer att delvis ha inriktning mot utomhuspedagogik. Hyresgäst är Tellusbarn. 

Uthyrningsbar area ca 1 500 m²

Typ Förskola

Täljö, Österåker

Planerad förskola i ett expansivt område. Förskolan planeras inrymma ca 160 barnplatser. Kommer delvis ha inriktning mot utomhuspedagogik.

Uthyrningsbar area ca 1 600 m²

Typ Förskola/skola

Sollentuna, Väsjön

Förskola i Södersätra, ett av Väsjöns delområden. Väsjön är under uppbyggnad och väntas omfatta ca 4 000 lägenheter när det står färdigt. Omgivet av naturreservat och sjöar växer ett nytt område med småskalig och variationsrik stadsmiljö fram. Förskolan kommer att stå klar till mitten av VT 2023. Hyresgäst är Tellusbarn.

Uthyrningsbar area ca 1 200 m²

Typ Förskola

Norra Stockholm

Planerad förskola F-9. Internationell inriktning.

Uthyrningsbar area ca 7 000 m²

Typ Grundskola

Fyllinge, Halmstad

Här uppför vi en förskola 9 avdelningar. Produktionsstart under 2022. Hyresgäst är Kunskapsförskolan.

Uthyrningsbar area ca 1 200 m²

Typ Förskola

Västra Sverige

Planerad skola F-9. Produktionsstart 2022. Kommunal förhyrning. 

Uthyrningsbar area ca 10 000 m²

Typ Grundskola/gymnasieskola